Bylinné a medové produkty - nákup online

Máte rádi přírodní produkty? Dáváte přednost přírodním produktům před těmi uměle vyrobenými? Není divu – co je přírodní a přirozené, to je zdravější. Máme pro vás tip na české přírodní produkty.

Pokud dáváte přednost medu a bylinkám před různými tabletkami a uměle vytvořenými doplňky stravy, pak je tento článek určen právě vám. Bylinky, to je ta nejstarší medicína, kterou lidstvo používá tak dlouho, jak dlouhá je jeho historie. Byliny občas instinktivně požívají i zvířata. Pokud máte psa nebo kočku, možná jste si všimli, že občas pojídají různé trávy či bylinky. To samé dělají i divoká zvířata, například medvěd, vlk či liška. Zvířata instinktivně cítí, že jim byliny prospívají. Díky svému instinktu také vědí, kterou bylinu si vybrat, aniž by museli mít nějakou příručku či potřebné znalosti. To lidé mnoho ze svých původních instinktů již bohužel dávnou ztratili, ale přesto stále víme, že není nad čistě** přírodní léčivé látky** obsažené právě v bylinách.

Čisté přírodní zlato - med

Další čistě přírodní potravinou je med. Divoká zvířata sice med zpravidla nejedí, ale to jen proto, že se k němu neumí dostat. Zvířata, která to dokáží, si moc ráda pochutnávají také na medu. V české přírodě je takovým zvířetem medvěd brtník, který je v současnosti rozšířen pouze v Beskydech a jehož název by se dal přeložit jako medvěd včelař. Brť je totiž staré české slovo pro dutinu stromu, ale také pro včelí úl. Brtník je staré české označení pro včelaře, neboť než se včely zdomestikovaly, byly známé tím, že obývaly převážně dutiny stromů. Lidé již dlouho moc dobře vědí, jak cenný je med a jiné včelí produkty. Protože chtěli tyto produkty využívat, zkoušeli si včely ochočit. Lidé včely pozorovali a díky tomu zjistili, jaká místa včely potřebují pro svou kolonii. Z těchto důvodů lidé na svých zahradách zkoušeli vytvářet zastřešené duté kmeny, z nichž později vznikly včelí úly tak, jak je známe dnes. Když někteří lidé na svých zahradách napodobovali duté kmeny stromů, protože si tak chtěli zajistit přítomnost včel, aby mohli využívat jejich cenných produktů, říkalo se jim brtníci nebo bartníci i jinak, to záleželo na místním nářečí. Dnes už lidé vědí, jak se chovají včely a nemusejí proto vyhledávat a vybírat hnízda divokých včel. Pokud i vy chcete využívat darů přírody v podobě medových pochoutek a různých** bylinných produktů**, mám pro vás bezva tip na obchod s těmito** přírodními výrobky**.

Bylinkové čaje

Existuje velmi mnoho bylin. Po celém světě jich najdeme tisíce. Mezi nejznámější a nejpoužívanější u nás patří například máta, heřmánek, meduňka, kopřiva, měsíček, smetánka ale také lipový květ či bezový květ, což jsou vlastně květy stromů, které se v bylinářství též běžně využívají. Kromě těchto známějších bylinek se používají i jiné, méně známé, anebo takové, které sice dobře známe, ale nenapadlo by nás použít je jako bylinku, a to například jitrocel, řepík, šalvěj, andělika, jahodník, devětsil, podběl, mateřídouška, petrklíč, šípek, plicník, bedrník, tužebník, zlatobýl, pivoňka, levandule, třezalka, chmel, yzop, karbinec, truskavec, chaluha, pohanka, čekanka, vlaštovičník, jehlice, pýr, přeslička, fazole, hořec, vachta, majoránka, vřes a další. Stejně jako bylinky se mohou používat i některé části stromů, jako třeba listy, květy či dokonce kůra. Pro léčebné účely se u nás ze stromů, keřů a keříků nejvíce využívají lípa, bříza, dub, kaštan, jinan, bez, jalovec, rakytník, rybíz, borůvka, vřes či také stromové jmelí. Některé bylinky se používají samostatně, avšak pro výrobu** bylinných čajů, bylinkových kapek i sirupů** se většinou používají** bylinkové směsi**.

Bylinkové sirupy

Bylinkové sirupy se používají namísto sladidla. Bylinkové sirupy se totiž vyrábějí z cukru, bylinných výtažků, jablečného octu a vody. Jejich výhodou tak je, že pokud si chceme osladit nějaký nápoj, namísto cukru, který nám žádné vitamíny ani jiné cenní látky nedá, použijeme bylinkový sirup. Chuťově bude výsledek podobný – nápoj bude oslazen. Avšak díky bylinkovému sirupu se z běžného nápoje stane nápoj plný cenných, pro naše velmi příznivých látek. Existuje celá řada bylinných sirupů podle druhu vhodných například při nachlazení či chřipkách, při nervovém vypětí, podrážděnosti či nespavosti, na posílení cévního a oběhového systému, na žaludeční potíže, na očistu organismu, na podporu činnosti jater, při onemocnění močových cest, při revmatizmu, dně aj.

Bylinkové kapky

Bylinné kapky se taktéž vyrábějí ze směsi bylin a podle konkrétního druhu kapek mají mnoho způsobů využití. Na rozdíl od sirupu se však požívají s alkoholem a jsou proto vhodné pouze pro zletilé osoby.

Ovocné džemy s bylinkami

Pokud holdujete džemu, určitě vás zaujmou také ovocné džemy se** směsí bylin**. Do džemů mnoha příchutí, například rybízového, borůvkového, broskvového, meruňkového, višňového, malinového, jahodového aj. lze přidávat různé směsi bylin vhodných například při nachlazení, při léčbě cukrovky nebo také pro celkové posílení organismu.

Medové pochoutky

Máte rádi med? A co takhle nejrůznější druhy ořechů, semínek a sušeného ovoce nakládané v medu. To je teprve pochoutka. Takové medové pochoutky lze využít samozřejmě k přímé konzumaci, ale abychom se „nepřesladili“, je lepší je použít v mírném množství například do pohárů, na zmrzliny, na palačinky, nebo také k přípravě pečených moučníků nebo i jiných jídel, pokud máte rádi exotičtější slané pokrmy s příchutí medu. Medové pochoutky, to jsou například v medu nakládané vlašské ořechy, mandle, arašídy, para ořechy, kešu oříšky, piniové oříšky, pistácie, tykvová semena. Kromě ořechů a semínek lze nakládat také sušené ovoce, které může být ještě předtím naloženo v alkoholu. Například sušené švestky, hrušky, meruňky, jablka, brusinky nakládané v jablkovici, hruškovici, meruňkovici, slivovici, rumu a jiných se z alkoholu vyjmou a později se naloží do medu.

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id11511 (cesky-magazin.cz#382)


Přidat komentář