Drtiče a moštovače

Zima pomalu klepe na dveře a my bychom se měli proti ní obrnit. Co takhle pořádnou porcí vitamínů. Kde je seženete? Třeba v nápojích, které jsou přímo z čerstvého ovoce. Zkuste to.

Drtiče a moštovače dokáží zpracovat ovoce, ale třeba i zeleninu, kdy pak má tento produkt mnohostranné využití. Nejprve si představíme, co můžete získat drtičem, a pak vám dáme typy na využití produktu.

Drtič

Každý pevný produkt, ať už je to** ovoce** nebo** zelenina**, se zpracovává velmi obtížně. Proto je zapotřebí mít prostředek, který dokáže slisovat pevnou hmotu na přijatelnější formu. Jak pracuje a co můžete získat?

Drtič dokáže** slisovat ovoce** na jemnější kaši, přičemž záleží na míře drceného produktu, to si korigujete sami. Můžete tak drtit tvrdé potraviny jako jablka, mrkev, brambory, řepu, celer, zázvor, kořenovou petržel a podobně. V drtiči lze zpracovat vše, nač si vzpomenete. Z drtiče pak získáte onu hmotu a případně i šťávu, záleží na tom, co se drtí a jaký to má obsah vody. Jak to tedy můžete využít?

Drtič – jak zpracovat ovoce a zeleninu

Začněme ovocem. Pokud máte slisované tyto převážně cukernaté produkty, tak máte základ na pyré. To můžete osladit dle chuti. Nejlépe to provedete, když celý obsah svaříte. V pyré pak můžete mít i větší kousky, abyste měli lahodnější chuť, pro děti pak můžete nechat skupenství jako je dětská výživa.

Drcené ovoce pak můžete rozdělit na dvě části – pevnou a kapalnou. Tu kapalnou můžete použít na klasickou ovocnou šťávu. Pevná část se dá smíchat s jogurtem a můžete mít vydatnou snídani bohatou na vitamíny. Přidat můžete tak i vločky a máte zdravý pokrm.

Co se týká zeleniny, tak i zde můžete mít klasickou šťávu a můžete pevnou součást rovněž využít do jogurtu. Pokud je to na vás příliš hořké, tak můžete nakombinovat ovocný a zeleninový podíl.

Moštovač

Jablečný mošt je zdrojem vitamínů a také je velmi chutný. Navíc se z něj vaří různé speciality a také můžete udělat i netradiční pokrmy třeba jako je jablečný ocet. Moštovač je pak jednoduchý přístroj, který dokáže z jablek dostat veškerou šťávu. Pevný podíl je zase dobrý k tomu, že jej můžete vychutnat jako v předchozích případech, jak jsme zmínili.

Vychutnejte ovoce ve všech jeho podobách. Nemusíte mít jen klasické formy pokrmu, ale také se vám nabízí různé šťávy a pyré, které můžete mít v klasické podobě dětské výživy, ale také se nabízí zpracování s kombinací nakrájeného ovoce. Čerstvé ovoce je zdrojem vitamínů a i jeho chuť je nezaměnitelná oproti různým náhražkám, které jsou v džusech a podobně. Proto si udělejte pravý přírodní produkt, který vás ochrání před nepřízni počasí a okolních vlivů.

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id11279 (cesky-magazin.cz#28)


Přidat komentář